Dinerkaart brasserie Heeren van Slydregt

Voor onze internationale gasten hebben wij een Engelse menukaart.
We have an English menu card for our international guests.

 

Vertrekpunt

Loopt als een trein
carpaccio van ossenhaas met spekjes,
Pecorino,pijnboompitten en Hofmeester dressing
11.50

Dubbel spoor
rosbief met zwarte peper, truffelcrème,
gepocheerd kwartelei en aardappelchips
11.00

Koploper
vitello tonato; kalfsrosbief met tonijnmayonaise
11.00

Puffing billy
in knoflook gebakken scampi’s met chilisaus
13.50

Rokers coupe
gerookte zalm met aardappelsalade,
Amsterdamse ui en mierikswortelmayonaise
13.00

The blue train
drieluikje van tonijn; sashimi met wasabicrunch,
geroosterd met zoetzuur en tonijnsalade
13.00

De albatros
eendenborst met mangocompote,
granaatappel en yuzu creme
11.00

De dwarsligger
Hertenham met gemarineerde beukenzwam. ponzu en hazelnoot
12.50

 

Salades

Het spoor bijster
salade met gebrande geitenkaas, notencrunch,
geroosterde biet en appel cider vinaigrette
Voorgerecht 11.00 / Hoofdgerecht 13.50

Wisselspoor
salade met gegrilde maiskip, ei, croutons,
Parmezaan, tomaat, spek en ceasardressing
Voorgerecht 11.00 / Hoofdgerecht 13.50

Perron du poisson
salade met gerookte zalm, tonijn,
garnaaltjes en gerookte paling
Voorgerecht 13.50 / Hoofdgerecht 16.00

Loopt als een trein XL
grote salade met carpaccio
Hoofdgerecht
15.00

Onze salades besteld als hoofdgerecht worden geserveerd met friet.

 

Soepen

Op het verkeerde spoor
pomodori tomatensoep met crème fraîche en pesto
6.50

TGV 
bisque op basis van verse kreeft, rijk gevuld met dagverse vis
9.50

Betuwe lijn
Mosterd crèmesoep met brokkelkaas uit Kinderdijk en prei
6.50

Perrongeluk
Uiensoep met grove groutons en Gruyère kaas
6.50

 

Tussenstation vis

Schotse 1ste klas
op de plaat gebakken zalmfilet met een crumble
van geitenkaas, ratatouille en parel couscous
21.00

Machinist op zee
gegrilde vissoorten met geroosterde groenten en antiboise van tomaat
21.50

Retourtje Noordzee
kabeljauw met truffelrisotto en snijbonen in paddenstoelenboter
23.50

Eerste klas genieten
2 tongetjes van 200 gram, gebakken in roomboter
26.00

Dagkaartje
Vis van de dag
Dagprijs

Groenteboemel

Spoor 1
Pasta met paddenstoelen, ei en Parmezaan
19.50

Spoor 2
Parelcouscous, gegrilde groenten en ratatouille
19.50

Spoor 3
Risotto met winterse roerbak, ponzu en hazelnoot
 

 

Tussenstation vlees

Buiten je spoorboekje gaan
tournedos met aardappeltaart en rode wijn knoflookjus
25.00

De ontspoorde locomotief
varkenshaas met spek uit de oven en saus van gepofte paprika
19.50

Merwede - Lingelijn
ossenhaaspuntjes met knoflook, champignons en roomsaus
21.00

Wild Wild wagon
Trio van hert, haas en wild zwijn met wintergarnituren
24.50

De hongerige machinist
Hert met aardappelmousseline, winterse roerbak en specerijenjus
24.50

 

Van de plank

The super chief
BBQ steak met pepersaus
en gegrilde groenten
22.00

Spoorloos
spareribs met divere sauzen
18.50

Wagonnetje vol
saté van varkenhaas met
sambalboontjes, kroepoek en ananas
16.00

Heerenburger
Brioche bol, burger van 100% rundvlees,
avocado, gegrilde courgette, spek,
huisgemaakte barbecuesaus en friet
14.00

 

Eindstation

Station Heeren
Verrassingsdessert voor twee
7.50 p.p.

Choo tjoe train
dame blanche met crumble van chocolade,
vanille-ijs en warme chocoladesaus
7.00

Snel aangebrand
crème brûlee met meringue,
sinaasappel en pistache-ijs
7.00

Transsiberie express
ijsparfait met notencrunch,
vanille saus en bosvruchten
7.00

Schuimmarcheerder
hazelnootschuim met karamelijs,
karamelsaus en chocolade schotsen met noten
7.00

Dronken conducteur
Cheesecake met crème brûlée, pure chocolademousse en mangosorbet
Geserveerd met koffie of thee en een glaasje butterscotch
9.00

Kaaswagon
Met o.a. Biokaas uit Kinderdijk,
internationale kaassoorten en kletsenbrood inclusief een plaasje port
11.50