Dinerkaart brasserie Heeren van Slydregt

Voor onze internationale gasten hebben wij een Engelse menukaart.
We have an English menu card for our international guests.

 

Vertrekpunt

Loopt als een trein
carpaccio van ossenhaas met spekjes, Pecorino, 
pijnboompitten en Hofmeester dressing
11.00

Dubbel spoor
rosbief met truffelcrème, zoetzuur van rode biet en aardappelchips
11.00

Koploper
vitello tonato; kalfsrosbief met tonijnmayonaise
11.00

Puffing billy
in knoflook gebakken scampi’s met chilisaus
13.50

Rokers coupe
gerookte zalm met venkel, mosterd en dillecrème
13.00

De wadloper
gerookte palingfilet met aardappel, groene appel, korstdeeg en waterkers
13.50

The blue train
drieluikje van tonijn; sashimi met wasabicrunch, geroosterd met zoetzuur en tonijnsalade
13.00

De albatros
gevogelte paté met pompoenchutney, kruidensla en toast
11.00

De dwarsligger
Pastrami van hert met gemarineerde paddenstoelen, sherry- hazelnoot 
dressing en een krokant van Parmaham
12.50

Soepen

Op het verkeerde spoor
pomodori tomatensoep met crème fraîche en pesto
6.00

Perrongeluk
crèmesoep van champignons en dragon
6.50

TGV
bisque op basis van verse kreeft, rijk gevuld met dagverse vis
9.50

Betuwe lijn
uiensoep met grove croutons en Gruyère kaas
6.50

Salades

Het spoor bijster
salade met gebrande geitenkaas, notencrunch, 
witte druiven en appelcider vinaigrette
Voorgerecht 11.00 / Hoofdgerecht 13.50

Wisselspoor
salade met gegrilde kip, ei, croutons, Parmezaan, 
tomaat, spek en caesardressing
Voorgerecht 11.00 / Hoofdgerecht 13.50​

Perron du poisson
salade met gerookte zalm, tonijn, garnaaltjes 
en gerookte paling
Voorgerecht 13.50 / Hoofdgerecht 16.00​

Loopt als een trein XL
grote salade met carpaccio
Hoofdgerecht 14.00

Onze salades besteld als hoofdgerecht worden geserveerd met friet.

Van de plank

The super chief
BBQ steak met chimichurri en gegrilde groenten
22.00

Spoorloos
spareribs met divere sauzen
17.50

Wagonnetje vol
saté van varkenhaas met sambalboontjes, kroepoek en ananas
16.00

Heerenburger
sesambol, burger van 100% rundvlees, avocado, 
gegrilde courgette, spek, huisgemaakte barbecuesaus en friet
14.00

Tussenstation vlees

Buiten je spoorboekje gaan
tournedos met gegrilde groene asperges en madeirasaus
25.00

De ontspoorde locomotief
varkenshaas met spek uit de oven, met paddenstoelenrisotto en rode wijnsaus
19.50

Merwede - Lingelijn
ossenhaaspuntjes met knoflook, champignons en roomsaus
21.00

De hongerige machinist
hert met kastanje, gnocchi, saus van steranijs en sinaasappel
24.50

Wild wild wagon train
trio van hert, haas en wildzwijn met wildgarnituren
24.50

Tussenstation vis

Schotse 1ste klas
op de plaat gebakken zalmfilet met mosterdkorst en Hollandaise saus
21.00

Machinist op zee 
gegrilde vissoorten met geroosterde groenten en antiboise van tomaat
21.50

Retourtje Noordzee
kabeljauw met hazelnootboter, pompoen en botersaus
23.50

Eerste klas genieten
2 tongetjes van 200 gram, gebakken in roomboter
26.00

Dagkaartje
vis van de dag
Dagprijs

Groentenboemel (vegetarisch)

Spoor 1
Paddenstoelenrisotto met gepocheerd ei, rucola en Hollandaise saus
19.50

Spoor 2
Tagliatelle met gegrilde groenten, pesto en tomaat
19.50

Spoor 3
Bloemkool couscous met geroosterde bloemkool, hazelnootboter en zwarte knoflook
19.50

Desserts

Station Heeren
Verrassingsdessert voor twee
7.50 p.p.

Choo tjoe train
dame blanche met crumble van chocolade, vanille-ijs en warme 
chocoladesaus
7.00

Snel aangebrand
crème brûlee met koekkruimels en rum-rozijnenijs
7.00​

Transsiberie express
ijsparfait met notencrunch, vanille saus, kaneel en bosvruchten
7.00​

Schuimmarcheerder
hazelnootschuim met karamelijs, karamelsaus en 
chocolade schotsen met noten
7.00​

Dronken conducteur
kersensorbet, cheesecake, crème brûlée en chocolademousse 
geserveerd met koffie en butterscotch
9.00​

Dagkaartje
kaasplankje van BioKaas uit Kinderdijk
8.50​
Inclusief een glaasje port
10.00